Obiady - tygodniowe menu
- Po15. 09.
- Rosół z makaronem i natką pietruszki
Karkówka z ananasem
Ziemniaki
Colesław
Kompot owocowy - Wt16. 09.
- Barszcz ukraiński
Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem
Kapusta pekińska z marchewką i kukurydzą i majonezem
Herbata ziołowa - Śr17. 09.
- Zupa zacierkowa z natką pietruszki
Gyros z frytkami i ketchupem
Sałatka z sosem winegret
Sok owocowy - Cz18. 09.
- Zupa gołąbkowa
Naleśniki z dżem
Herbata ziołowa - Pt19. 09.
- Kapuśniak królewski
Ryba po grecku
Ziemniaki
Woda z miodem i cytryną - So20. 09.
- Nieczynna
- Ni21. 09.
- Nieczynna
Alergeny
Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler oraz produkty pochodne, miód, jaja.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek,papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielski, zioła prowansalskie.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilośc:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy.