Obiady - tygodniowe menu
- Po20. 10.
- Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem
Kapusta pekińska z ogórkiem, pomidorem, cebulą, natką pietruszki i majonezem
Woda z miodem i cytryną - Wt21. 10.
- Krem z dyni z natką pietruszki
Sztuka mięsa w sosie własnym
Kasza bulgur
Sałatka z ogórków kiszonych, papryki i cebuli
Sok owocowy - Śr22. 10.
- Zupa z czerwonej soczewicy
Naleśniki z twarogiem i śmietaną
Kalarepa
Herbata ziołowa - Cz23. 10.
- Zupa wiejska z zacierką i natką pietruszki
Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym
Brokuł z wody z masłem
Kompot owocowy - Pt24. 10.
- Zupa kalafiorowa z koperkiem
Ryba saute
Ziemniaki z koperkiem
Kapusta kiszona z marchewką, jabłkiem i cebulą - So25. 10.
- Nieczynna
- Ni26. 10.
- Nieczynna
Alergeny
Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler oraz produkty pochodne, miód, jaja.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek,papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielski, zioła prowansalskie.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilośc:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy.