Obiady - tygodniowe menu
- Po01. 12.
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zrazy wieprzowe z ogórkiem kiszonym
Kasza bulgur
Kapusta pekińska z marchewka, kukurydzą, ogórkiem i pomidorem
Kompot owocowy - Wt02. 12.
- Rosół z makaronem i natką pietruszki
Filet z kurczaka z dipem jogurtowym
Ziemniaki
Kisiel do picia - Śr03. 12.
- Zupa flaczkowa
Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem lub musem jabłkowym
Herbata ziołowa - Cz04. 12.
- Zupa krupnik z natką pietruszki
Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą
Ziemniaki
Kapusta kiszona z marchewką i cebulą
Budyń - Pt05. 12.
- Zupa szczawiowa z jajkiem
Ryba panierowana
Ziemniaki
Sałatka z ogórków kiszonych z papryką
Czekolada - So06. 12.
- Nieczynna
- Ni07. 12.
- Nieczynna
Alergeny
Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler oraz produkty pochodne, miód, jaja.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek,papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielski, zioła prowansalskie.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilośc:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy.